• Krimi
Faktor

13 éves lányt kényszerített prostitúcióra a nyíregyházi férfi

Előzetes letartóztatásba helyezett a Nyíregyházi Járásbíróság egy nyíregyházi férfit, aki bántalmazással és fenyegetéssel rávett egy 13 éves gyereket arra, hogy prostituáltként dolgozzon - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője.

Zsíros Zsolt főügyész azt írta, a középkorú férfi 2017 májusában egy nyíregyházi szórakozóhelyen ismerkedett meg a lánnyal, akit erőszakkal az otthonába vitt, majd veréssel és fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy prostituáltként neki dolgozzon. A gyereket Nyíregyháza egyik utcájára állította ki, a kuncsaftoktól kapott pénzt pedig elvette a lánytól.

A lányt május 20-án prostitúciós tevékenység közben igazoltatták, majd egy gyermekotthonban helyezték el. Másnap azonban a férfi magával vitte, egy hétig fogva tartotta, majd továbbra is prostitúcióra kényszerítette a 41-es főúton - írja az MTI.

A gyanúsítottat végül május 29-én fogták el és vették őrizetbe, a bíróság pedig - a szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának és a bűnismétlés veszélyére tekintettel - előzetes letartóztatásba helyezte. A végzés jogerős.

Kommentek:

Top 0