• Krimi
Faktor

Prostituáltakat raboltak el, hogy kihozzák a testvérüket a börtönből

A két elrabolt szexmunkás, M. Mónika és K. Mária már korábban ismerte a D. testvéreket, örömlányként dolgoztak nekik itthon és külföldön. Az egyik testvér, D. Tibor a két nőt 2010 nyarán Zürichbe vitte, ahol szintén prostituáltként kezdtek dolgozni. Néhány hét múlva azonban már haza akartak menni. A férfi megfenyegette őket. A nők meg Svájcban feljelentést tettek ellene. A svájci rendőrök elfogták Tibort. A testvére, D. Mátyás a feljelentés visszavonására akarta kényszeríteni a két nőt úgy, hogy többször is elrabolták, fogva tartották és meg is verték őket.

A vád szerint arra kényszerítették őket, hogy írjanak visszavonó vallomást. Azt is megszervezték, hogy az egyik nő kiutazzon Svájcba, és ott szóban vonja vissza a terhelő vallomását. Svájcban a nő a helyi hatóságoknak azonban mindent bevallott. Ezért később újra elrabolták. Végül egy parkolóban sikerült megszöknie.

Illusztráció

Illusztráció

Másodfokon az ügyész mind a nyolc vádlott ügyében súlyosítást kért, mert álláspontja szerint a társaság a legsúlyosabb minősített emberrablást követte el. Kevesellte D. Mátyás első fokon kiszabott 15, D. Krisztián 10, és D. László 13 éves fegyházbüntetését is. Az első- és másodrendű vádlott ügyvédje szerint az ügyben a hatóság semmilyen bizonyítékot nem tudott begyűjteni, csak a két nő tanúvallomása alapján ítélkezett a bíróság, amely szintén megkérdőjelezte a nők szavahihetőségét - írja a Délmagyar.

Többek között azt vallották, hogy nagy erővel, több napig, baseballütővel és egyéb eszközökkel bántották őket. Az ilyen mértékű bántalmazást az orvosszakértő kizárta. Az ügy holnap folytatódik, és jogerős ítélet is várható.

Kommentek:

Top 0