• Krimi
Faktor

Bőröndbe rakta a prostituáltat, miután elvágta a torkát

Egy hongkongi esküdtszék egyhangúlag bűnösnek találta szándékos emberölésben kedden azt a brit bankárt, aki két évvel ezelőtt lakásában meggyilkolt két indonéz prostituáltat.

Illusztráció

Illusztráció

Az eset világszerte ismertté vált az akkor 29 éves és a Bank of America-Merrill Lynch helyi fiókjában dolgozó Rurik Jutting brutalitása miatt. Ráadásul a férfi mobiltelefonjával le is filmezte, amint kínozza és meggyilkolja egyik áldozatát.

Jutting nem ismerte el a szándékos emberölést, azt állította: "korlátozott felelősséggel" bírt az alkohol- és a drogfogyasztás, valamint szexuális zavarai (nárcizmus, szadizmus) miatt. Az elítélt bocsánatot kért áldozatai hozzátartozóitól, az erről szóló levelét ügyvédje olvasta fel ítélethirdetés után.

A férfi mindkét nőt azért hívta a lakására, hogy pénzért szexuális szolgáltatást nyújtsanak neki. Az első, 23 éves prostituáltat megkínozta a fürdőszobában, majd elvágta a torkát. Holttestét egy bőröndbe téve kirakta az erkélyre. Napokkal később hívta fel a másik nőt, és neki is elvágta a torkát. Ezután ő maga hívta ki a rendőröket, akik kiérkezésükkor megtalálták a nappaliban a 26 éves nő holttestét. A nyomozók az eljárás aprólékossága miatt csak nyolc órával később találták meg az erkélyen bőröndben lévő másik holttestet.

Juttingra a büntetési tételt még csak ezután fogja kihirdetni az illetékes bíró, de várhatóan életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik.

Az AP hírügynökség szerint az ügy részletei rávilágítanak a hongkongi társadalom nagy vagyoni különbségeire és az elit egyes tagjainak dekadens életmódjára. Hongkongban mintegy 300 ezer indonéz, illetve Fülöp-szigeteki női vendégmunkás él, hivatalosan szinte mind háztartási alkalmazottként, de sok esetben szórakozóhelyeken, prostituáltként dolgoznak.

Kommentek:

Top 0