• Krimi
Faktor

Újabb fejlemény: profi vagy őrült a Teréz körúti robbantó?

Egy különös mozdulatra figyeltek fel a hatóságok, ami több mindent jelenthet.

A robbantóról készült egy olyan felvétel, amelyen érthetetlen módon - telefon nélkül - úgy tesz, mintha telefonálna.

Ennek az is lehet az oka, hogy a robbantó bujkál, igyekszik nem felhívni magára a figyelmet, ezért úgy csinál, mintha telefonálna, amikor emberek mellett halad el. De lehet jelzés vagy egy személyiség  zavarodott, utánzó kézmozdulata is

- elemezte a mozdulatot a Lokálnak egy kriminálpszichológus. A szakember szerint annyi biztos, hogy jelentőségteljes mozdulatról van szó, mert nem tűnik természetesnek a robbantó viselkedése.

A tettes felkészültségére utal az is, hogy a merénylet után ruhát cserélt és megváltoztatta mozgását: A férfi a robbantás előtt, és egy ideig azután világos színű (homok- vagy világosszürke) horgászkalapot, valamint egy sötétkék, kapucnis, pamutnak tűnő felsőt, és egy szürke oldalzsebes nadrágot hordott. A lábán egy fekete-szürke, fehér fűzős túracipő volt. Hátán pedig egy kék hátizsákot vitt.

A férfi a robbantás után a horgászkalapot egy Quechua Cat for Dark Blue 2012 G1 típusú baseballsapkára cserélte, és a sötétkék kapucnis felsőre egy piros széldzsekit húzott. Korábbi cikkeinket a támadásról itt, itt és itt találja.

Kommentek:

Top 0