• Belföld
Faktor

Nem sietik el: még mindig vannak karácsonyi csomagok a Postánál

Még mindig nem érkeztek meg a karácsony előtt rendelt csomagok, az ügyfelek pedig egyre türelmetlenebbek, a posta nyomon követési rendszere pedig egy vicc - panaszkodott a Magyar Nemzetnek egy magyar webáruház tulajdonosa.

A cég jellemzően két kilogramm alatti levélpostai küldeményeket ad fel postán, ezeket Európán belül 3–5 nap alatt kézbesíti normál esetben a Magyar Posta.

Karácsony előtt azonban összeomlott a szervezet csomagküldő szolgálata. A lap szerint a magyar internetes áruház is december 19-én adta fel azt az egy kilogramm körüli csomagot Litvániába, amelynek karácsony előtt kellett volna megérkeznie a címzetthez. A küldemény tegnap viszont még mindig úton volt.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Magyar Posta nyomon követési rendszerében annyit lehet az egészből látni, hogy két napig a postán volt a csomag, és csak a harmadik indult el külföldre. Kedden a rendszer ugyanezt mutatta, vagyis a feladást követő tizedik munkanapon még mindig nem érkezett meg. A postán annyit mondtak, hogy ha megérkezik a csomag Litvániába, akkor lesz változás a csomag státusában a rendszerben is.

A küldemény tehát nem érkezett meg az ígért 3–5 napon belül. A postán erre azt mondták a vállalkozónak, hogy a feladást követő 21. nap után tehet panaszt egy másik postahivatalban.

Kommentek:

Top 0