• Külföld
Faktor

Szigorítás jöhet a repülőkön: por állagú anyagokat sem szabad felvinni a gépekre

A szabályokat az Egyesült Királyságban akarják szigorítani.

A kézipoggyászban szállított porokat is külön be kell majd mutatni az ellenőrzések során az Egyesült Királyságban.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A kézipoggyászban elhelyezett folyadékok, gélek és aeroszolok után a porokkal kapcsolatban is korlátozások bevezetését tervezi az Egyesült Királyság. Az Independent értesülései alapján úgy tűnik, hamarosan a britek is felzárkóznak tehát a hasonló korlátozásokat életbe léptető Egyesült Államok és Ausztrália mögé.

Az intézkedéseket egy Sydneyből Abu Dhzbiba tartó járat felrobbantására tett kísérlet meghiúsítása után vezették egyébként be Ausztráliában. A szintetikus porokra, például a hintőporokra, a mosóporokra, a tisztítószerekre és a homokra vonatkozó előírások a legszigorúbbak, ezekből ugyanis maximum 350 ml-es és 350 grammos kiszereléseket engednek fel a repülőkre az ausztrál hatóságok.

A tápszert, a kávét, a fehérjeporokat és a kozmetikumok többségét nem érintik a kiszerelésekre vonatkozó előírások, de ezeket is mindig be kell mutatni a biztonsági ellenőrzés során.

Az ellenőrzéseket tehát várhatóan tovább lassítják majd az új szabályok, a biztonsági előírásaikat folyamatosan ellenőrző britek szerint azonban - ahogy azt a tavaly júliusi, sikertelen terrortámadás példája is mutatja - elkerülhetetlen a szigorítás.

Kommentek:

Top 0