• Sport
Faktor

Pornóvideóval zsarolt a francia focisztár, letartóztatták

Letartóztatták az elmúlt évek egyik legsikeresebb francia futballistáját, Djibril Cissét. Három barátjával együtt egy szexvideóval zsarolta egykori játékostársát, Mathieu Valbuenát. Cissé tagad, de meglepő módon Valbuena sem szólal meg.

Djibril Cissé - fotó: Getty Images/Scott Heavey

Djibril Cissé - fotó: Getty Images/Scott Heavey

Djibril Cissé az ezredforduló táján tűnt fel. Egészen fiatalon francia gólkirály lett, később sokszoros válogatott, majd a Liverpoollal 2005-ben még a Bajnokok Ligáját is megnyerte. A L'Equipe szerint az egyik legjobb francia focistát, Mathieu Valbuenát egy szexvideóval zsarolta. A felvételeken feltehetően Valbuena lehet, és valószínűleg nem a feleségével.

Cissé tagad és ügyvédje azt nyilatkozta, hogy biztosak benne, hogy nagyon hamar kiengedik Cissét a börtönből. Hogy a másik három férfinek, akit szintén letartóztattak, egészen pontosan mi köze az ügyhöz, azt egyelőre nem lehet tudni.

Barátok voltak régebbenCissé és Valbuena korábban játszottak együtt a Marseille-ben. Állítólag jóban is voltak. Cissé egy alacsony osztályú csapatban focizik, ahogy futballista nyelven mondják, tulajdonképpen levezet, vagyis, a pályafutása vége felé jár, nemsokára 35 éves lesz. Valbuena viszont a jelenkori francia labdarúgás sztárja, most is válogatott, és éppen a nyáron hagyta ott a Marseille-t, a riválisnak számító Lyonhoz szerződött.

Mathieu Valbuena - fotó: Getty Images/Jamie Squire

Mathieu Valbuena - fotó: Getty Images/Jamie Squire

Nem ez volt egyébként az első zsarolási ügye Cissé-nek, és az előző sokban nem is különbözött a mostanitól - annyiban persze igen, hogy 2008-ban ő volt az áldozat. Feljelentést is tett a rendőrségen, mert tőle akartak pénzt zsarolni. 150 ezer eurót követeltek tőle, ellenkező esetben azzal fenyegették, hogy az internetre feltesznek egy valószínűleg róla készült szexvideót. A képeket a telefonján találták, amit korábban elloptak tőle. Végül Cissé így vagy úgy, de megúszta azt a botrányt.

Platini, Ribéry, Benzema szexbotrányaiÉs nem Cissé volt az első ismert francia focista, aki szexbotrányba keveredett. A nyolcvanas évek elején azért dobtak ki a válogatottból egy francia focistát a világbajnokság alatt, mert lefeküdt Platini feleségével. Az elzavart focistát Larios-nak hívták.

Ennél komolyabb ügybe keveredett Benzema és Ribéry. Ők egy fiatalkorú prostituáltnak fizettek. Egy-két rendőrségi kihallgatással megúszták az egészet. Benzema, akit egyébként a legjobb francia futballistának tartanak, sőt, az egyik legjobb Real Madrid-játékosnak is, nemcsak prostituáltakat látogatott. Egy fiatal lánynak például emailen a péniszéről küldött fotókat. Azt mondta később, hogy nem akarta elküldeni, mindez véletlenül történt.

Karim Benzema - fotó: Getty Images/Paul Gilham

Karim Benzema - fotó: Getty Images/Paul Gilham

Az Európa bajnok Sylvain Wiltord-nak pedig többé-kevésbé azért kellett elmennie az abban az időszakban az egyik legjobb európai csapattól, a Lyontól, mert elcsábította egyszerre két csapattársának is a feleségét - egy általa szervezett szexpartin.

Top 0