• Élet
Faktor

Már a fiatalok is merevedési zavarokkal küzdenek, ez az oka

Azt vizsgálták San Diegói tudósok, hogy van-e összefüggés a pornófogyasztás és az egészséges nemi élet között. Kutatásukat, amelyből kiderült, hogy van összefüggés, most tárták nyilvánosság elé az Amerikai Urológiai Társaság 112. éves közgyűlésén.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy az online pornó manapság könnyebben elérhető, mint eddig bármikor, az amerikai urológusok azonban arra jutottak, hogy a túl gyakori szexfilmnézés és a hozzá kapcsolható önkielégítés merevedési zavarok megjelenéséhez vezethet.

Az emberek próbálják a filmekben látottakat utánozni, pedig nem kéne.

Az emberek próbálják a filmekben látottakat utánozni, pedig nem kéne.

Ez azt jelenti, hogy a túl sok pornót néző férfiak egyszerűen elveszíthetik érdeklődésüket a hús-vér partnerek iránt. A másik probléma – szerintük –, hogy az ilyen tartalmakat nagy mennyiségben fogyasztók kevésbé lesznek képesek kapcsolatba kerülni egy valódi partnerrel egy igazi hálószobai környezetben. Például azért, mert a filmekben látottakból merítenek ihletet, ezt persze a valóságban nem sikerül reprodukálniuk.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A San Diegóban működő klinika szakemberei két felmérés adatira hivatkozva állították mindezt. Az egyik kutatásban 20 és 40 év közötti – hadseregben szolgáló – nőket vizsgáltak, egy másikban pedig hasonló korú férfiakat. Utóbbiak ötöde azt állította magáról, hogy hetente 3-5 alkalommal néz pornót.

  A megkérdezett férfiak 4 százaléka eleve azt nyilatkozta, hogy szívesebben maszturbál pornónézés közben, mint valódi partnerrel.

  A kutatási eredmények között elhangzott az is, hogy összefüggést találtak a netes erotikus tartalmak fogyasztási gyakorisága és a szexuális teljesítmény között. Az online pornót rendszeresen nézők között nagyobb arányban voltak azok, akik merevedési zavarról, szexuális vágy hiányáról, nem kielégítő nemi kapcsolatról számoltak be.

  A kutatás vezetője, Dr. Matthew Christman elmondta: egyre több fiatal is küzd merevedési zavarral, és  mivel ebben a korosztályban nem jellemző, hogy ez a probléma szervi alapon alakulna ki, egyéb okok után kezdtek kutatni – és a tudósok véleménye szerint a túl gyakori pornófilm-fogyasztás lehet a fő ok.

  A szakemberek a nőkre vonatkozóan nem mutattak ki hasonló összefüggéseket – írja a 24.hu.

  Kommentek:

  Top 16