• Külföld
Faktor

Meggyalázzák a halottakat, turistalátványosság lett a pokoli torony

Teljes családok haltak kínhalált lángoló lakásaikban - összesen 67 ember, köztük 18 gyerek vesztette életét júniusban, mikor Londonban kigyulladt a Grenfell-toronyház. A kiégett épület még mindig áll, és sokan úgy tekintenek rá, mint egy turistalátványosságra.

Fotó: Europress / Daniel LEAL-OLIVAS - AFP

Fotó: Europress / Daniel LEAL-OLIVAS - AFP

A botrány azután robbant ki, hogy a pokoli torony közelében megjelent egy kínai turistabusz, és a telefonjaikkal, fényképezőgépeikkel kattintgató turisták zajongva keresték azokat a helyeket, ahonnan a legjobb szelfiket készíthették a toronnyal.

Mikor egy közei lakó, aki több barátját is elvesztette a tragédiában, kérdőre vonta a sofőrt, az azzal védekezett, hogy a kínaiak egészségügyi és biztonsági szakemberek. Ebből azonban egy szó sem volt igaz, az idegenvezető akart a turistáknak kedveskedni ezzel a „nem mindennapi látvánnyal” - írja a Daily Mail.

A turistákat végül a rendőrök parancsolták vissza buszba, a sofőrt felfüggesztették, a túravezetőt pedig hazarendelték Kínába. A környéken lakók elmondták, hogy nem a kínai csoport volt az első, amely csak turistalátványosságot lát a pokoli toronyban: japán párok tucatjai készítettek már mosolygós fotókat az épülettel a háttérben. Az utcákra ezért már több feliratot is kitettek, amiben azt kérik, hogy ne fotózzák a tornyot, és tiszteljék az áldozatokat, valamint az őket gyászolókat.

De úgy tűnik, hiába: egyeseknek egy jó szelfi sokkal többet ér, mint 67 ember halála.

Kommentek:

Top 0