• Külföld
Faktor

Pokolgépet foglaltak le egy razziában

A bangladesi rendőrség legalább húsz pokolgépet és további, pokolgépek előállításához használható anyagokat foglalt le egy hét végén tartott razzia során, egy betiltott szélsőséges csoport két feltételezett tagját pedig őrizetbe vette.

Monirul Iszlam, a fővárosi rendőrség főfelügyelő-helyettese elmondta, hogy őrizetbe vették a betiltott Anszarullah Bangla Team iszlamista mozgalom két tagját Dakkában és annak külterületén.

A razziák során a rendőrök olyan információhoz jutottak, amelyek alapján egy másik helyszínen húsz nagy erejű pokolgépre és előállításukhoz szükséges anyagokra bukkantak. A pokolgépek többségét később hatástalanították.

A rendőrségi vezető szerint nyilvánvalóan az iszlamista mozgalom tagjaihoz tartoztak az egyik lakás felső szintjén megtalált robbanóeszközök. Két másik, név nélkül nyilatkozó rendőr szerint azonban nem volt világos, hogy kinek a birtokát képezte a lakás és az abban talált tárgyak.

Az Anszarullah Bangla Team iszlamista mozgalmat számos ateista blogger meggyilkolásával is gyanúsítják a hatóságok. A kormány tavaly tiltotta be a szervezetet.

Top 0