• Tech

Így vadásztak Pokémonokra a Városligetben - videó

A Pokémon Go játékosok szombaton a Városligetben vadászhattak a kis szörnyecskékre, a PokeWalk, azaz "Pokéséta" elnevezésű rendezvényen. A Faktor is elment, hogy megnézze, milyen is egy nagyszabású Pokémonvadászat.

A szokásosnál több Pokémon volt a területen, és akár ritkább fajtákat is lehetett találni. Ugyan délben még úgy tűnt, hogy a rendezvényt elmossa az eső, délután négykor azonban már izzasztó hőségben vadászhattak a leendő Pokémesterek.

Mivel a játékhoz a telefon a GPS-t, a kamerát, és a mobilnetet is használja, nagyon gyorsan lemeríti az akkumulátort. Aki tehát külső akkumulátor nélkül érkezett, nem sokáig üldözhette a Pokémonokat, de egy-két óra alatt is rengeteget lehetett elkapni belőlük.

A Pokémon Go alig néhány hete jelent meg, de szinte azonnal világszerte elképesztő népszerűségre tett szert. A Pokémont 1996-ban Satoshi Tajiri ötlete alapján készítették el eredetileg, a Game Boy kézi játékkonzolra tervezve. Az iOS és Android operációs rendszerre írt új programmal a való életben, tehát az utcasarkon vagy a parkokban feltűnő szörnyecskéket a telefon térképe alapján lehet becserkészni, és küzdeni ellenük.

A Városligetbe kilátogatók között voltak olyanok, akik sokat, és olyanok is, akik kevesebbet játszanak – de egy a céljuk: mindegyik Pokémont megszerezni.

A Pokémon-vadászok fel-alá járkáltak, és olyanokat kiabáltak, hogy:

Ott van egy nyolcvanas Staryu!

– a Staryu egy Pokémonfajta, a nyolcvan pedig a fejlettségi szintjére vonatkozik. Mások pedig egy-egy Pokéstop mellé ülve próbálták elkapni a szörnyecskéket. Szombaton kevesebb volt az olyan ember a Városligetben, aki nem a telefonját nézte és nyomkodta.

Meg kell szerezni mindet. Illusztráció. Forrás: Europress - AFP/YASSER AL-ZAYYAT

Meg kell szerezni mindet. Illusztráció. Forrás: Europress - AFP/YASSER AL-ZAYYAT

Akadt azért olyan is, aki nem tudta, miért vannak annyian ott, és miről beszélnek. Egy gyerek például az apukáját kérdezte a játékról. Az apa pedig egyetlen mondatba összefoglalta a lényeget:

Minél többet kell begyűjteni, és harcolni.

Erre – vagyis az össznépi harcra –, este hétkor került sor a Hősök terén.

A Faktoron korábban a játék veszélyeiről is olvashattak, de arról is írtunk már, hogy valaki feladta a munkáját a játék miatt, vagy besétált a rendőrségre. Történtek ijesztő dolgok a Pokémon Go miatt, sőt, a hackerek is támadják.

Kommentek:

Top 0