• Belföld
Faktor

Kár küzdeni az új őrület ellen, a Pokémon Go már mindenhol ott van

A Pokémon Go már azoknak az életét is befolyásolja, akiket nem érdekel, vagy egyenesen utálják a szörnyvadászatot. Játék ilyen helyzetet eddig még nem teremtett.

Az új őrület, a pokémon-hajkurászás néhányakat már tényleg az őrületbe kerget, míg másoknak mindennapos program lett a szörnyüldözés. A játékba belefeledkező "vadászok" sokszor vicces helyzetbe keverik magukat, máskor azonban az agyukra mennek azoknak, akiket nem érdekel a játék, vagy csak az életüket szeretnék élni – de a rajongók miatt nem tudják.

Összegyűjtöttük, hogyan ütközik össze a mindennapokban a virtuális és a valódi világ.
Fotó: Europress-Stefan Heunis/AFP

Fotó: Europress-Stefan Heunis/AFP

Be akartam menni a női mosdóba, erre elém vágott egy férfi, hogy neki sürgősebb. Nem igazán értettem, hiszen volt külön férfi WC is. Miután megváratott, még hülyét is csinált belőlem: kifele jövet a telefonját nyomkodva közölte, hogy kösz, megvan a pokémon!

– mesélte egy fiatal nő. És ez még csak egy, a zavaró helyzetek már-már végtelennek tűnő sorából.

Bementem a boltba, és a kasszánál álltam, erre egy csávó elkezd nekem dumálni, hogy menjek már onnan, mert eltakarom a pokémonját!

– ezt egy másik nő írta a játékkal foglalkozó közösségi oldalon.

A legtöbb embert nem maga a játék zavarja, hisz legfeljebb értetlenül szemléli a jelenséget. Az viszont sokaknál kiakasztja a mércét, hogy akaratlanul is befolyásolja a mindennapi életet az új őrület.

Pokémon-vadászat a Central Parkban. Az emberek az út közepén hagyták autóikat...

Pokémon-vadászat a Central Parkban. Az emberek az út közepén hagyták autóikat...

A játékkal semmi bajom, de amikor azt látod az áruházban, hogy két 30 körüli csávó görkorcsolyával a lábán össze-vissza gurul, közben egy perc alatt 3-4 embert csap el majdnem (köztük engem is)... na, akkor csalódok az emberiségben.

A játék számos röhejes helyzeteket is teremt, amely egy ideig szórakoztató ugyan, de egy idő után a legtöbb ember agyára megy, és csak dühöt vált ki.

A gyárunkat is elérte a rajzfilmfigura-vadászat. Az egy dolog, hogy az egyik kollegina kezében a telefonnal, kamerák kereszttüzében megy át a beléptetőkapun – nálunk tilos a telefonhasználat –, de ezek után a főnökeim is azt mesélik nekem, hogy a második csarnokban van a legtöbb pokémon. A napom csúcspontjaként a szervizesek főnöke írt körüzenetet, hogy jó lenne, ha a megoldandó hibákra vadásznának munkaidőben a dolgozók.

Ez a játék attól különleges, hogy tényleg összeforr benne a valóság és a virtuális tér. Ugyanakkor attól őrjítő is, hogy a kettő között elmosódik a határ. Megjelenik az utcán, és belopózik a magánéletbe. Hol vannak a játék korlátai? Lehet, hogy sehol.

Tulajdonképpen egy új lehetőség még a csajozásra is: ne haragudj, felemelnéd a szoknyádat? Találtam ott egy nagyon ritka pokémont

– meséli a játék egyik rajongója. Úgy tűnik, bármennyire bosszantó is, a világot teljesen beszippantotta a pokémon-láz, már nem lehet menekülni előle.

Kommentek:

Top 0