• Tech

Veszélyes, de mostantól élőben lehet Pokémonokkal harcolni

Új-Zélandon és Ausztráliában, valamint az Egyesült Államokban megjelent a Pokémon GO. Sokan más régiókból is letöltötték a játékot, de nem tudtak úgy játszani, ahogy szerettek volna.

A Gamestar szerint egész nap szerverproblémák fogadták a pokémon-mestereket. Ráadásul a játék erőteljesen meríti az akkumulátort, mert amellett, hogy a Pokémon GO sokat tartja bekapcsolva képernyőt, a GPS helymeghatározást, a mobil adatforgalmat és a kamerát is használja. A kamerát ugyan ki lehet kapcsolni, ha hajlandóak vagyunk lemondani az AR-funkciókról.

A Pokémon Company legújabb játékát a Nintendo és a Google-ből kivált Niantic közreműködésével készítették. Az iOS és Android operációs rendszerre írt programmal a való életben, tehát az utcasarkon vagy a parkokban feltűnő szörnyecskéket (ezek elhelyezkedéséről egy központi térkép gondoskodik) lehet becserkészni, és küzdeni ellenük.

A játék Reddit oldalán már olvashatók az első olyan történetek is, amik a szabadban való Pokémon-vadászat megpróbáltatásairól szóltak. Egy poszt írója azt mesélte el, hogy mikor a megjelenés éjjelén kiment a szabadba és megpróbált megfogni egy Paras nevű Pokémont egy nem túl biztonságos környéken, de amikor az egyik ház ablaka felé fordította a telefonját, egy nő baseball ütővel fenyegette meg.

A fenyegetőző nőnek megmutatta a játékot, így sikerült kimagyaráznia magát a helyzetből. 

A név az angol „Pocket Monsters” szavak összeolvasztásából jön. A Pokémon a japán Nintendo cég terméke, amelyet 1996-ban Satoshi Tajiri ötlete alapján készítettek. Eredetileg a Game Boy kézi játékkonzolra tervezett szerepjátékként indult el. A Pokémon animesorozat a videojátékok feldolgozása, de nem követi szorosan azok cselekményeit. A Pokémon anime Ash Ketchum utazásait mutatja be, amelyeken barátaival együtt fedezi fel a Pokémonok lakta világot. Ash célja, hogy pokémon-mester legyen. Az út során számos Pokémonnal és edzővel találkozik és küzd meg.

A CNET szerint egy ausztrál rendőrőrs már a veszélyekre figyelmezteti a játékosokat.

A darwini rendőrség épülete ugyanis Pokéstopként van feltüntetve a játékban, ahol értékes tárgyakat, többek között pokélabdákat is szerezhetnek az arra járók.

A szervezet kiírta Facebook-oldalára, hogy a tárgyak begyűjtése kívülről is lehetséges, de arra is figyelmeztették őket, hogy nézzenek körül, mielőtt átmennek az úton a következő Pokémont kutatva. A Pokémon virtuális világában elmerülő emberek ugyanis gyakran megfeledkeznek a külvilágról.

Kommentek:

Top 0