• Külföld
Faktor

Halálra gázolta a kisfiút a sofőr, mert a telefonján játszott

Halálra gázolt egy kilencéves kisfiút egy Pokémon Góval játszó sofőr a közép-japán Icsinomijában. A város vezetősége levélben készül felszólítani a videojáték amerikai fejlesztőjét, hogy teljesen blokkolja az alkalmazást, amikor a játékos nagy sebességgel utazik.

Fotó: Europress / Sophia Kembowski - AFP

Fotó: Europress / Sophia Kembowski - AFP

Az Aicsi prefektúrabeli város kormánya a héten küldi el az üzenetét a Niantic Inc.-nek és a többi érintett félnek. A játék elméletileg nem érhető el, amikor a felhasználók bizonyos sebességgel utaznak, ám az okostelefonnal ki lehet játszani a korlátozást, és vezetés közben is lehet folytatni a játékot.

Az iskolából hazafelé tartó, kilencéves Noritake Keitát október 26-án gázolták halálra egy zebrán Icsinomijában. A 36 éves sofőr később bevallotta a rendőröknek, hogy pokémonozott, amikor elütötte a fiút.

A hatóságok szerint azóta, hogy a kiterjesztett valóságon alapuló videojáték július 22-én elérhetővé vált Japánban, három halálos gázolás is történt az országban a játék miatt.

Augusztus végén egy 72 éves nőt gázoltak el egy kisbusszal a nyugat-japán Tokusimában. A vezetés közben játszó 39 éves sofőrt 14 hónap börtönre ítélték.

Szintén augusztusban vesztette életét Aicsi prefektúrában egy húszas éveiben járó vietnami nő, aki biciklivel próbált átkelni egy úton, amikor elgázolták. Ő később halt bele a sérüléseibe. Az autóvezető azt mondta a rendőröknek, hogy nem figyelt oda a baleset idején, mert épp a pokémonozástól majdnem teljesen lemerült telefonját próbálta töltőre tenni.

Kommentek:

Top 0