• Kultúra
Faktor

Hatalmas sikert ért el a tinilányok kedvence

A vártnál sokkal jobban nyitott a Pókember - Hazatérés című amerikai sci-fi, a 117 millió dolláros jegybevétel a bemutató hétvégén hatalmas siker a Sonynak, a Columbia Picturesnek és a Marvel Studiosnak.

A Tom Holland, Robert Downey Jr. és Michael Keaton főszereplésével, John Watts rendezésében 175 millió dollár költségvetésből készült filmtől az első hétvégén 80 millió dollár bevételt vártak.

"Mindenki nagyon boldog a Sonynál és a Marvelnél. Biztosan mondhatjuk, hogy ez egy győzedelmes visszatérés a Pókember számára"

- mondta Josh Greenstein, a Sony marketing főnöke.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A Pókember - Hazatérés bemutatóját nem véletlenül időzítették nyárra, a készítői azzal számoltak, hogy a nézők éhezni fognak egy családbarát szuperhősfilmre a nyári szünetben.

  A 117 millió dolláros jegybevétel a Sony Pictures történetének második legnagyobb nyitóbevétele a 2007-ben bemutatott Pókember 3. után. A nemzetközi piacokon további 140 millió dollárt hozott a Pókember - Hazatérés.

  A mozis toplista második helyére a Gru 3. került 34 millió dollárral, az animációs film a nemzetközi piacon 139 millió dollárt forgalmazott.

  A harmadik helyen lévő Nyomd bébi, nyomd című akcióvígjátékra 12, 9 millió dollárért váltottak jegyet a nézők.

  Kommentek:

  Top 16