• Külföld
Faktor

Pohárból kelt ki a kiscsirke - videó!

Szokatlan kísérletet hajtott végre néhány japán diák: elhatározták, hogy kikeltetnek egy kiscsirkét egy pohárban. A kísérlet 21 napig tartott, így a kiscsirke első szívdobbanásától a "születéséig" megfigyelhették, mi történik.

A kísérlethez egy korábbi tanulmányt vettek alapul, ahol leírták, hogy az embriót hogyan lehet kalciummal táplálni, hogyan kell biztosítani vízellátását, illetve miként kell levegőztetni a félig áteresztő műanyagfólián keresztül. A gyerekek lépésről lépésre végrehajtották a tanulmányban leírt utasításokat, és rettenetesen izgultak: vajon sikerülni fog-e? Tényleg kifejlődik a csirke egy üvegpohárban?

Illusztráció: pixabay

Illusztráció: pixabay

A kísérletet egy japán televíziós műsorban lehetett végignézni, és egy rövid videó is született a legfontosabb pillanatokkal.

A videón nyomon követhető, hogy hogyan fejlődik a magzat - írta a paraméter.sk. Felemelő pillanat volt, amikor 72 óra elteltével dobogni kezdett a kiscsibe szíve, és látni lehetett, ahogy a vékony kis erecskéken megindul a vérkeringése. A következő napokban az embrió egyre látványosabban fejlődött, mígnem a 21. napra a csibe kikerült az inkubátorból. Normál körülmények közt is eddig tartana a kotlási idő.

A videóban a 2.17-nél kezd dobogni a csibe szíve, 3.02-nél pedig a már kész kiscsirkét lehet látni a pohárban.

Otthon, konyhai körülmények között ez senkinek sem sikerülne, nem csak azért, mert speciális tápanyag kell az embriónak, hanem azért is, mert a bolti tojások nincsenek megtermékenyítve, azaz a tyúk, amelyiktől a tojás származik, sosem látott kakast.

Itt olvashatja el, miért lesz olcsóbb a csirke Magyarországon.

Kommentek:

Top 0