• Külföld
Faktor

Plázában gyilkoltak az Iszlám Állam tagjai

Fegyveresek előbb egy kocsiba rejtett pokolgépet robbantottak egy bagdadi bevásárlóközpont előtt, majd megrohamozták az épületet és túszokat ejtettek. Legalább tizennyolc ember meghalt és ötven megsebesült a támadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára.

A támadás a főleg síiták által lakott kelet-bagdadi al-Dzsadida negyed Javhara nevű bevásárlóközpontja ellen történt késő délután. Legalább négy rendőr is volt a halottak között.

50-75 ember rekedhetett az épületben. A fegyvereseket a bevásárlóközpont tetején lehetett látni, az épületet rendőrök és katonák vették körbe. A környező épületeket és utcákat kiürítették. Az iraki biztonsági erők megrohamozták az épületet, a másfél órás akció alatt megöltek két fegyverest, és őrizetbe vettek négy másikat.

A támadást az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta egy, az interneten közzétett nyilatkozatában.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A nap folyamán egy másik súlyos támadás is történt Irakban, Mukdadíja városban. Itt egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy kaszinóban. A helyszínre érkező egészségügyi dolgozók és civilek között ezt követően egy második, kocsiba rejtett pokolgép robbant, további áldozatokat szedve. Legalább húszan meghaltak és ötvenen megsebesültek a Bagdadtól 80 kilométerre, északkeletre fekvő városban.

    Top 16