• Külföld
Faktor

Ebben a pizzériában pénz helyett fegyverrel fizetnek

Az indianapolisi Donald Dancy még 1980-ban nyitotta meg pizzériáját, de most meglepő változást vezetett be - nem az étlapon, hanem a fizetési eszközök terén. A D & C Pizza tulajdonosa ugyanis akkor is kiad egy egész, frissen sült pizzát, ha a vendég pénz helyett egy fegyvert ad át neki.

Illusztráció

Illusztráció

A városban csak „Pizza man”-nek nevezett férfi ezzel a meglepő húzással a közbiztonságot szeretné növelni. Indianapolisban ugyanis állandó veszélyt jelent a fegyveres bűnözés, sok ártatlan esett már áldozatául az utcákon dúló háborúknak – írja az Independent.

Dancy-t is kirabolták már, így a saját bőrén is érezte, mennyire fontos lenne a nagyobb biztonság garantálása.

„Azt mondtam magamnak: talán én is tudnék segíteni. Talán be tudnám gyűjteni a fegyvereket az utcákról. Főleg a fegyveres gyerekekre gondoltam – ha meg tudom őket fogni a pizzával, megmentek egy-egy életet. Az járt az eszemben, hogy meg tudom csinálni.”

- mesélte Dancy.

Ha valaki fegyverrel szeretne fizetni a pizzáért, Dancy nem kérdez tőle semmit, csak értesíti a rendőrséget, akik begyűjtik a pisztolyokat, puskákat. Más következménye nem lesz a cserének.

Dancy abban bízik, hogy más is átveszi furcsa újítását, és így meg tudják védeni a helyi lakosokat. A férfi munkáját a rendőrség is segíti.

Kommentek:

Top 0