• Krimi
Faktor

Pitbull ölt meg egy 3 napos babát

A pitbull terrier keverék kutya a tévét néző szülőkkel és 3 napos kisbabájukkal feküdt az ágyban a San Diego-i lakásban, mikor az anya váratlanul köhögni kezdett. A kutya ettől annyira megijedt, hogy többször is megharapta a kisbabát.

Fotó: Europress / Derrick Ceyrac - AFP

Fotó: Europress / Derrick Ceyrac - AFP

A 44 kilós, amerikai staffordshire terrier-német dog keverék kutya életveszélyes sebeket ejtett a csecsemőn – írja a Guardian.

„A szülők le tudták választani a kutyát a babáról, és azonnal kórházba vitték a gyereket. Az orvosok azonban már nem tudták megmenteni az életét.” – mondta Tu Nguyen, a San Diego-i rendőrség gyerekbántalmazási egységének tisztje.

Nguyen nem árulta el, hogy a kutya a baba mely testrészeit harapta meg, a rendőrség pedig még várja a részletes orvosi jelentést a csecsemő halálának okáról.

A kutyát a megyei menhelyre szállították – az államban ugyanis minden olyan kutyát, amely embert harap meg, karanténba zárnak. A család ebben az esetben kérheti a kutya elaltatását, vagy a tíz napos karantén időszak végén visszavehetik magukhoz az állatot. A San Diego-i menhely vezetője még nem kapott semmilyen utasítást a kutya jövőjére nézve.

Az amerikai staffordshire terriert a pitbull kutyafajták egyik legveszélyesebbjének tartják, világszerte különböző szigorú szabályok léteznek a tenyésztésével és a birtoklásával kapcsolatban. A texasi székhelyű alapítvány, a DogsBite.org három további olyan esetet jegyzett fel, mikor 2016-ban az Egyesült Államok területén pitbullok gyereket öltek. 2015-ben pedig több tucat ember halálát okozták a kutyák. A csoport a veszélyes kutyafajta ellen és az áldozatok nevében kampányol.

Top 0