Faktor

Sötétben tértek le az ösvényről, majdnem a fagyos Pilisben ragadtak

Hetvenketten keresték az eltévedt párt a Pilisben szombat éjjel. A központi segélyhívóra 17 óra után telefonált egy nő, hogy párjával a Pilisben eltévedt.

A kirándulók Csongrád megyéből érkeztek a területre, nem ismerték a környéket. Elmondásuk szerint a Dobogókő és Pilisszentkereszt közötti erdőben túráztak, azonban egy idő után észrevették, hogy a kijelölt útvonalról letértek. Tartózkodási helyükként a térkép és a túristajelzések alapján a Sikárosi-rétet határozták meg.

Nagy erőkkel keresték őket. Fotó: police.hu

Nagy erőkkel keresték őket. Fotó: police.hu

A rendőrökkel együtt speciális mentőcsoportok, polgárőrök és a területet ismerő erdészek is keresték a bajba került kirándulókat.

Milus Gábor rendőr ezredes, Komárom-Esztergom megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes 72 fő részére tartott eligazítást. A szakemberek részletes térképen határolták be a kirándulók lehetséges tartózkodási helyeit.

A kutatócsoportok -18 fokos időben indultak útnak. Nem sokkal később azonban a helyi vadászházba telefonált a korábban bejelentést tevő hölgy, hogy az erdőből kitaláltak és épségben visszajutottak a szálláshelyükre – írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0