• Külföld
Faktor

Átszúratta babája arcát a fiatal anya, figyelemfelhívásnak szánta

Piercinget, vagyis testékszert rakatott néhány hónapos kislánya arcába egy Enedina Vance nevű, fiatal, ohiói nő. Az anya feltöltött egy fotót a babáról a Facebookra, ezzel pedig hatalmas felháborodást váltott ki.

„Cuki, ugye? Tudom, hogy tetszeni fog neki, és megköszöni majd, ha felnő. Vagy ha nem tetszik neki, legfeljebb majd kiszedi, nem nagy ügy. Én vagyok a szülő, ő az én gyerekem, azt csinálok, amit akarok, amíg be nem tölti a tizennyolcat, én hozok helyette döntéseket” – írta a kép alá Vance. Hozzátette, hogy senki sem ítélkezhet, hiszen mindenkinek joga van a saját módszereivel nevelni a gyermekét.

Az anyuka bejegyzése nyilvános, vagyis bárki láthatja, így közel 15 ezren osztották meg, és rengetegen nyilvánítottak véleményt. Rengeteg hozzászólás érkezett, de a nő több ezer üzenetet és emailt is kapott. Többen azzal fenyegették, hogy fel fogják jelenteni, mert alkalmatlannak tartják az anyaságra, és úgy gondolják, jobb lenne, ha a hatóságok elvennék tőle a babát. Voltak olyanok is, akik halálosan megfenyegették.

Néhány óra múlva Vance egy újabb posztban válaszolt a gyűlölethullámra. Leírta, hogy a piercinges fotó hamisítvány, a kicsi arcán semmilyen ékszer sincs. A nő célja az volt a poszttal, hogy felhívja a figyelmet a szülőséget övező társadalmi kettős mércére. Arra például, hogy az mindenki szemében teljesen normális, ha a szülők elvégeztetik az Amerikában népszerű körülmetélést újszülött fiaikon, de egy ilyen testékszert mindenki elfogadhatatlannak tart, holott utóbbi még csak nem is maradandó - írja az USA Today.

„Hogy lehet az, hogy a társadalom az egyiket halállal büntetné, míg a másikat bátorítja és támogatja?” – tette fel a kérdést az anya.

Voltak, akik azonban nem voltak vevők Vance üzenetére. Egy nő például azt írta neki, hogy az álláspontja abszolút hülyeség, ő például éppen kislányt vár, és már újszülött korában ki fogja szúratni a gyermek fülét, mert pici korban sokkal egyszerűbb.

Kommentek:

Top 0