• Krimi
Faktor

Hónapokig kínozta, majd zsákban dobta ki a csontsovány pitbullt a rendőr

Az állatot egy kutyasétáltató találta meg egy szemeteszsákban. A kutya gazdáját, egy rendőrt állatkínzás vádjával tartóztatták le kollégái.

A philadelphiai rendőr egy szemeteszsákba rakva dobta ki életveszélyesen lesoványodott kutyáját egy parkban – jelentette a helyi sajtó. A 11 éve rendőrként dolgozó Michael Longot 30 napra felfüggesztették állásából, és a CBS Philadelphia információi szerint a rendőrség az elbocsájtását tervezi.

A hatóságok tájékoztatása szerint Long a kétéves pitbullt egy lepedőbe csavarta, majd egy fekete szemeteszsákba rakta, és kidobta a philadelphiai Wissahickon Valley Parkban. Az ebet egy kutyasétáltató találta meg tavaly novemberben.

A 43 éves Barbara Adam találta meg a megkínzott állatot, és szerinte kutyája volt az, aki kiszagolta a zsákban lévő kutyát. „Ha nem látom, ahogy szaglássza, észre sem vettem volna” – mondta el a nő. Először a kutya orrát majd fejét vette észre, ahogy kikandikál a zsákból.

Majd amikor kiszabadította, sokkolta a látvány. A kutya teljesen le volt soványodva, szó szerint csont és bőr volt, és annyira le volt gyengülve, hogy nemhogy sétálni, még állni sem tudott. A nő a karjaiban tartva vitte magával az autójához, majd telefonon riasztotta a Pennsylvania SPCA állatvédelmi szervezetet, ami magához vette a Cranberry névre keresztelt állatot.

A hatóságok a kutya azonosító chipjét leolvasva találták meg gazdáját, Longot, aki a beszámolók szerint pár hónappal korábban fogadta örökbe őt egy menhelyről. Cranberryt azóta egy szerető család fogadott be magához, ahol végre boldogan élhet.

Kommentek:

Top 0