• Sport
Faktor

Phelps: Gyenge voltam Londonban, Rióban sokkal jobb leszek

Michael Phelps elmondta, hogy a riói lesz az utolsó olimpiája, majd azt is hozzátette, hogy most sokkal jobban felkészült a versenyre, mint négy évvel ezelőtt. A 18-szoros olimpiai bajnokról egy másfél perces reklámfilm is készült, amit először látva a könnyeivel küszködött Cseh László klasszis ellenfele.

Fotó: Europress - Jonathan Moore/Getty Images

Fotó: Europress - Jonathan Moore/Getty Images

„Még elég fiatal vagyok, ez lesz az utolsó olimpiám, és úgy akartam erre felkészülni, ahogy azt 2012-ben is tennem kellett volna. Ha 20 év múlva visszatekintenék a londoni olimpiára, akkor csalódott lennék magammal, azzal, ahogy cserben hagytam saját magamat. Most tudom, hogy amikor lemegyek edzeni, akkor a legkisebb dolgokra is odafigyelek munka közben a legjobb felkészülés érdekében. Ha Rióban valamelyik számban nem jutnék döntőbe, az nyilván idegesítene, de el tudnám fogadni a helyzetet.”

Phelps 2012-ben négy számban lett aranyérmes, míg 2008-ban nyolc aranyat nyert, háromszor Cseh Lászlót előzte meg Pekingben. Súlyos problémákkal küzdött az elmúlt években, még az öngyilkosság gondolatával is foglalkozott. Saját állítása szerint már egy éve nem ivott alkoholt, és azóta már az első gyereke is megszületett.

„Az egyik legmenőbb dolog abban, ha valaki apaként utazik egy olimpiára, hogy az elsőszülött gyereke láthatja az utolsó versenyedet. Amikor felnő, akkor igazán különleges lesz megosztani vele az ilyen sztorikat, nagyon sok fényképet csinálunk majd.”

EZT IS AJÁNLJUK:

    „Nyilvánvalóan csomó dolgot rendbe kellett hoznom. Egészen durva, mekkora változást jelentett az, hogy abbahagytam az ivást, teljesen átalakult a szervezetem. Teljesen tiszta vagyok, most már látom, hogy a kis dolgok hogyan adódnak össze. Igazából mindennap boldog vagyok, és mindennap keményen tudok dolgozni. Erre nagyon büszke vagyok.”       

    Az Under Armour pedig készített egy reklámfilmet, amiben Phelps a főszereplő. A másfél perces videó első megnézésekor a könnyeivel küszködött az úszó. 

    Top 16