• Sport
Faktor

Peyton Manning hétfőn bejelenti a visszavonulását

Az amerikaifutball-liga (NFL) hivatalos honlapja szerint Peyton Manning holnap bejelenti a visszavonulását. A Denver Broncos irányítója februárban megnyerte a Super Bowlt, visszavonulásával sokat segíthet a csapatának.

Fotó: Europress - Timothy A. Clary/AFP

Fotó: Europress - Timothy A. Clary/AFP

Az ESPN szerint Manning szombat este már John Elwayt és Gary Kubiaket is tájékoztatta a döntéséről, amit hivatalosan holnap erősít majd meg. Elway a Denver vezérigazgatója, Kubiak pedig a csapat vezetőedzője.

„Amikor végignézed, hogy Peyton mit ért el magánemberként és játékosként, akkor könnyű megérteni, amikor azt mondjuk, szerencsések voltunk, hogy a mi csapatunkban is szerepelt. Nagyon hálás vagyok neki, hogy a Denvert választotta, amikor új csapatot keresett, és szeretnék gratulálni neki a pályafutásához, amivel bekerül majd a Halhatatlanok Csarnokába” – mondta a játékosról Elway.

„Megtiszteltetés volt Peyton Manning edzőjének lenni. Senki nem dolgozott nála keményebben, és senki nem készült nála keményebben a meccsekre. Az elmúlt években sokszor harcoltam ellene, de már akkor is nagyon tiszteltem. De ez a szezon egészen különleges volt vele, a legjobbakat kívánom neki” – nyilatkozta Kubiak.  

A Denver már felkészült erre a döntésre, hiszen három éves szerződést ajánlott az eddigi csereirányítónak, Brock Osweilernek. Ha Manning március kilencedikén (amikor hivatalosan is elkezdődik az NFL következő szezonja) is aktívnak számítana, akkor érvénybe lépne a garantált fizetése, ami 19 millió dollárt jelentene. Ha visszavonul, akkor viszont ez az összeg kiesne a költségkeretből.

Manning számtalan rekordot tart, ötször választották a szezon legértékesebb játékosának, az alapszakaszt és a rájátszást is beleszámítva 200 győztes meccse van, és ő az egyetlen irányító, aki kezdőként két különböző csapattal is megnyerte a Super Bowlt. Pályafutása során 539 touchdawn-passza volt, és passzolt yardokban is ő tartja a rekordot (71 940). De számtalan más statisztika is az ő nevével kezdődik.

Top 0