• Krimi
Faktor

"Petike félt, ordított, és inkább elbújt" - nem tudták megmenteni a négyéves kisfiút

A gyerekekre a nagymama vi­gyázott, miközben édesapjuk a házon dolgozott. A két kisfiú azonban kiszökött az udvarra.

Borzasztó dolgokon ment keresztül a Sebján család. Sosem éltek anyagi jólétben, de mindenük megvolt a boldogsághoz: négy kisfiú, akik közül a hétéves Pistike a legnagyobb, a legkisebb csak négy hónapos.

Hétfőn édesanyjuk, Gizella kö­telező oltásra vitte a kis Benedeket. Pistire és négyéves öccsére, Petikére a nagymama vi­gyázott, miközben édesapjuk a házon dolgozott. A két kisfiú azonban kiszökött az udvarra.

Főztem és szóltam utánuk, hogy azonnal jöjjenek be. Azt mondták, mindjárt, majd arra lettem figyelmes, hogy Pistike üvölt. Akkor már égett a melléképület. Rohantam volna Petiért, de akkora tűz volt, hogy a lángok már a szoknyámat nyaldosták, nem tudtam, mit tegyek. Inkább én égtem volna bent

– zokogta a gyerekek nagymamája. Pistike még ki tudott menekülni az égő pokolból, öccse viszont meghalt a melléképületben. Pistike nehezen beszél a történtekről, azt hiszi, hogy öccse még él, csak kórházban van.

Több verziót is előadott arról, ho­gyan történt a tűzeset, csak annyi bizonyos, hogy öngyújtóval okozták a tüzet a gyerekek. Arra a kérdésre, hogy öccsét miért nem vitte ki az égő melléképületből azt válaszolta, hogy Petike félt, ordított, és inkább elbújt az asztal alatt. A melléképületben ráadásul öt gázpalack volt, amiből három fel is robbant. Ezt hallotta meg édesanyjuk is, akkor ért haza Vácról.

A nagymama és István, az apa is magát hibáztatja, amiért nem tudták kimenteni a kisfiút a tűzből. Végig kellett nézniük, hogy a melléképületből csak hamu marad, abban a tudatban, hogy Petike már nem fog élve kijutni. A kisfiú augusztus 28-án töltötte volna be az ötödik életévét.

Kommentek:

Top 0