• Belföld
Faktor

Vizsgálat közben tévézett a pest megyei orvos, miatta halt meg egy néni

Egy idős hölgy került nagyon rossz állapotba húsvétvasárnap, félrebeszélt, fulladt, és a gyógyszereit sem tudták neki beadni. A gondozója ezért kihívta a Pest megyei városba az orvosi ügyeletet este fél kilenc körül, de az orvos nem segített.

Már a telefonban azt kérdezte a doktornő, hogy mit tud tenni, majd amikor belépett a lakásba, az volt az első kérdése, hogy be tudnák-e kapcsolni a tévét, mert nem akar lemaradni a dalversenyről – írja a Bors a Praxis Blogra hivatkozva.

A kép csak illusztráció.

A kép csak illusztráció.

Leült, és miközben nézte a műsort, úgy vizsgálta a beteget, és azzal kapcsolatban közben megjegyzéseket is tett. Az orvos a vizsgálat után elment, de az asszonyhoz kicsit később mentőt kellett hívni, mert ismét rosszul lett. A kórházban még aznap éjjel meghalt.

A Bors elérte az érintett ügyelet egyik korábbi alkalmazottját, aki közel húsz évig teljesített ott szolgálatot: „Vannak nagyon rendes orvosok, de sokan belefáradtak már a munkába. Általánosságban azt mondhatom, hogy sok panasz érkezett rájuk, amiknek a nagy része a nem megfelelő hangnemet, a hozzáállásukat bírálta. Borzasztó ez az eset is” – szörnyülködött a nyugdíjba vonult nő.

A lap megkereste a doktornőt a helyszínre küldő szolgálatot is, de az ügyvezető igazgató az esettel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni.

Kommentek:

Top 0