• Krimi
Faktor

Borzalmakat rejtett az őserdő, a szektavezér aljas mesével csalta magához a lányokat

A férfitól több lánynak gyermeke is született az erdő mélyén.

Több hónap nyomozás után letartóztatták a perui hatóságok Félix Steven Manrique Gómezt, a 35 éves hamis prófétát, aki fiatal nőket tartott rabságban.

A férfi közösségi oldalakon fűzött be érzelmileg labilis lányokat, többek között azt a spanyol nőt is, akinek a szülei elérték a szekta felszámolását. Manrique azzal hülyítette a lányokat, hogy hamarosan jön az apokalipszis, de ő és a feleségei túl fogják élni, és nekik kell majd benépesíteniük a Földet, miután más túlélő nem lesz a bolygón rajtuk kívül.

Számos lányt beszélt rá, hogy a 18. születésnapjuk után közvetlenül szökjenek el otthonról, és csatlakozzanak Gnosis nevű szektájához Peruban, az őserdőben. Így tett néhány héttel nagykorúvá válása után Patricia Aguilar is, akinek szülei személyesen sürgették Peruban a nyomozást.

Végül sok hónap kutatás után, 600 kilométerre a perui fővárostól megtalálták a szektát, annak vezetőjével, számos asszonyával és több kisgyerekével, akik az elszökött lányoktól születtek. 

A nők és a gyerekek is éheztek, míg az álpróféta egész nap el se hagyta a rejtekhelyet, sohasem dolgozott, mindent a nők csináltak körülötte - írja az El Pais.

Kommentek:

Top 0