• Külföld
Faktor

Különös bejelentést tett a tudós: nem emberek a rejtélyes múmiák

Az orosz tudós szerint idegen lényekről lehet szó.

Világszerte lázba hozta az ufóhívőket Konsztantyin Korotkov, a Szentpétervári Egyetem professzorának kijelentése, amit öt Peruban talált múmia kapcsán tett – írja a The Sun.

A professzor ugyanis azt mondta, a háromujjú múmiák emberszabásúak, de nem emberek, és nem is hamisítványok, így nem zárható ki, hogy földönkívüli eredetűek. A Perui Nazca közelében, Korotkov kollégái bukkantak rá a nagyjából 6500 éves leletekre. Mindegyiknek két karja és két lába van, a fejükön pedig egy-egy pár szem, egy-egy szájnyílás figyelhető meg. Tomográfiás vizsgálattal a csontvázaik is láthatóvá váltak.

A szövetmaradványaik biológiai eredetűek, vegytani vizsgálatuk pedig arra enged következtetni, hogy emberek. A genetikai vizsgálat kiderítette, hogy mind a négy múmia hímnemű, és 23 pár kromoszómájuk van, mint az embereknek. De mégsem emberek, mert a csontvázakon látszik, hogy a múmiáknak három hosszú ujj nő a kezeikből, és a lábaikon is három lábujj van. A koponyáik pedig egyetlen ismert lényére sem hasonlítanak. A kutatók még vizsgálják a múmiákat, de azt mondják, egyelőre semmi sem utal csalásra, és arra sem, hogy módosították volna a testeket.

"Ez egy másik faj, egy másik emberszabású" – véli Korotkov.

Sok tudós szerint azonban a leletek hamisítványok, egyértelműen az orosz professzor és társainak agyszüleményéről van szó. Erre utal többek között az is, hogy az állítólagos földönkívüli leletekről szóló dokumentumfilm csak fizető nézők számára elérhető, a Gaia.com című ezoterikus weblapon. Korotkov korábban azzal szerzett magának hírnevet, hogy állítólag felfedezte, hogyan lehet lefotózni a lelket.

Kommentek:

Top 0