• Külföld
Faktor

A múzeum tetejéről fotózgatják a társasház lakóit, teljesen belátni a szemben élők otthonaiba

A luxusapartman lakói be is perelték a múzeumot.

Az épület tetejéről belátni a lakásokba.

Az épület tetejéről belátni a lakásokba.

Tovább éleződik a konfliktus az egyik legismertebb kortárs múzeum és egy luxusingatlan lakói között: a londoni Tate Modern múzeumoz tartozó Switch House tetején lévő, körpanorámás teremből ugyanis belátni az épülettel szemben lévő luxuslakóház, a NEO Bankside felső emeletein lakók otthonába.

A múzeumot tavaly perelte be négy lakás tulajdonosa, mivel egyikük ügyvédje szerint a kilátóterem révén szokatlanul intenzív vizuális láthatóságnak vannak kitéve. A Tate Gallery tanácsa válaszában nem túl bonyolult javaslattal állt elő: redőnyök és függönyök használatát javasolta. 

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az ügyvéd szerint viszont ez így nincs rendben, egyik ügyfele például másfél óra alatt 84 embert számolt össze, aki befotózott a lakásába. Egyikük még az Instagramra is kitett a lakástulajdonosról egy fotót. 

    A múzeumi tanácsot képviselő ügyvéd, Guy Fetherstonhaugh szerint a hárommillió dolláros ingatlanokban élő tulajdonosok jogalap nélkül próbálják elvitatni az emberektől a kilátás lehetőségét, miközben a maguk számára fenn akarják tartani a jogot, hogy kellemetlenségek nélkül élvezhessék a számukra adódó látványt - írja az Artsy.

    Kommentek:

    Top 16