• Belföld
Faktor

Íme a lista: ők a leggazdagabb magyarok, ennyit keresnek

Jelentősen növelték vagyonukat a leggazdagabb magyarok.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A száz legjómódúbb üzletember összvagyona 600 milliárd forinttal nőtt egy év alatt.

Ők a dobogósakAz élen nincs változás: továbbra is Csányi Sándor bankvezér a leggazdagabb. A napi.hu Top100-as listája szerint 260 milliárd forintja van. A második helyen idén is Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa áll 200 milliárd forinttal.

A dobogóra visszakerült Gattyán György, akire két éve rászállt az adóhatóság az erotikus oldalt működtető cégcsoportja miatt. Gattyánnak három éve már volt 135 milliárdja, tavaly azonban csak 96 milliárdra becsülték a vagyonát.

Van aki előbbre ugrott, és van aki hátrébbAz ingatlanfejlesztő Demján Sándor a negyedik 160 milliárd forintjával. A legnagyobb ugrást Mészáros Lőrinc, Felcsút fideszes polgármestere tette, aki majd százmilliárd forinttal gyarapította vagyonát. Mészáros korábban az építőiparban és az agráriumban volt érdekelt, az utóbbi egy évben az idegenforgalomban és a médiában is megjelent.

Simicska Lajos Közgép-vezérnek nem volt olyan fényes a múlt éve, kikerült a tíz leggazdagabb magyar közül. 80 milliárdra becsülik vagyonát, ami a 11. helyre volt elegendő.

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos a 14. helyen áll a 60 milliárd forintjával. Az egykori filmproducer a kaszinós cégei, valamint tévés és rádiós érdekeltségei segítségével gyarapította vagyonát az elmúlt egy évben.

Nők is vannak a listánA 100 leggazdagabb magyar között két női nevet találni, akik a lista 81. és 85. helyén állnak. Berkes Mihálynénak és férjének 10,2 milliárd forint a vagyona, cégük egyetlen uniós pályázaton sem nyert megbízást, mégis jól teljesít. Zwack Sándor és Izabella vagyona 10,5 milliárd forint, akik az élelmiszeriparban brillíroztak.

Top 0