• Külföld
Faktor

Különös karácsonyi szokás: pénzt kér családjától a vacsoráért

Egy brit anyuka pénzért látja vendégül a saját rokonait, de ők boldogan fizetnek. A nő szerint így kevésbé stresszes az egész és ő sem megy tönkre anyagilag.

A This Morning című műsor vendége a négygyerekes Gemma Andrews volt, aki 30 fontot kér a rokonaitól az ünnepi vacsoráért cserébe.

A nő általános iskolai tanárként dolgozik. A műsorban arról mesélt, hogy csak akkor fogadja a családtagjait a karácsonyi vacsorára, ha azok előtte 30 fontot, azaz nagyjából tízezer forintot fizetnek ki neki. A gyerekektől azért még nem kér pénzt.

Hozzátette, hogy az összegért cserébe háromfogásos menüt, fantasztikus díszítést és italokat is kapnak a vendégei. Gemma körülbelül 12-16 embert lát vendégül, lassan tíz éve.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Mindezt azért csinálja, mert az első évben mindenkit vendégül látott, és az összes pénze elment a vacsorára. A következő évben megkérte a vendégeit, hogy mindenki hozzon magával egy tál ételt, de ez még stresszesebb volt.

    A 33 éves anyuka tévés szereplése sokakat felháborított. Sok néző azzal vádolta, hogy üzletet csinál a karácsonyból, a nő szerint viszont senkinek nem kötelező elmenni hozzá. Néhány kommentelő azt írta, boldogan kifizetne 30 fontot, ha máshol enne karácsonykor. Gemma azt is elmesélte a műsorban, hogy olyan jól főz, hogy az exférje és annak új családja is nála eszik az ünnepen. "Mindenki kap tőlem ajándékot. A ház nyitva van, délelőtt tízkor érkeznek a vendégek, és csak késő este távoznak" – idézi a nőt a HVG.

    Kommentek:

    Top 16