• Pénz
Faktor

Péntek 13: A harmincas magyar nők hisznek benne leginkább

Hazánkban a 30-39 éves hölgyek közel fele hisz a péntek 13-a szerencsebefolyásoló erejében. Ráadásul közülük szinte háromszor többen tartják e napot szerencsésnek, mint szerencsétlennek - derül ki a Szerencsejáték Zrt. által a péntek 13-i babonákkal kapcsolatos, a felnőtt lakosság körében végzett reprezentatív felmérésből.

Évente maximum háromszor eshet péntekre a hónap 13. napja, ez idén összesen kétszer fordul elő, április 13-án és július 13-án, vagyis idén utoljára e hét pénteken. A hazai lottótársaság ennek kapcsán készített a felnőtt lakosság körében egy 1000 fős kutatást, mely során arra kereste a választ,

vajon mennyire hisznek a magyarok a péntek 13-a szerencsehozó erejében és milyen babonákat kötnek e naphoz?

A felmérésből kiderül, hogy - bár a magyarok csupán kétötöde tulajdonít valamifajta szerencsebefolyásoló szerepet péntek 13-ának - de közöttük két és félszer többen vannak azok, akik szerint ez a nap inkább szerencsét és nem szerencsétlenséget hoz. A péntek 13-át leginkább Fortunához kapcsolók között kimagaslik a 30-39 éves nők korosztálya.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A péntek 13-át szerencsésnek tartók közül minden második megkérdezett személyes pozitív élményt is társít e naphoz: legyen ez egy sikeres vizsga, születésnap vagy aznapra eső pénznyeremény. A felmérésből az is kiderül, hogy

  akik hisznek péntek 13-a szerencséjében, azok nagyobb arányban játszanak valamilyen szerencsejátékkal,

  ráadásul 4%-ukkal előfordult már, hogy nemcsak, hogy megálmodták a nyerőszámokat, de nyertek is azokkal! Sokan pedig kifejezetten péntek 13-án teszik próbára szerencséjüket a lottózókban: ilyenkor az értékesítőhelyek forgalma egy átlagos péntekhez viszonyítva akár a másfélszeresére is nőhet.  A szerencsevadászok ilyenkor leginkább a hagyományos lottójátékokkal szeretnek játszani, de a sorsjegyek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a játékosok körében.

  Péntek 13-át a magyar lakosság csupán egytizede tartja szerencsétlenséget hozónak, de közülük minden negyedik válaszadó igazitriszkaidekafóbiásnak* számít és ezen a napon akár lakásából sem mozdul ki, nem közlekedik, sőt akár a munkavégzést is kerüli.

  Habár a hagyomány szerint inkább balszerencsésnek számít a 13-as szám, a kutatásból úgy tűnik, a magyarok többsége mégis szerencseszámként gondol rá. A felmérés azt mutatja, hogy a 18 éves és idősebb magyar lakosság többségének van szerencseszáma, a leggyakoribb a 7-es, majd ezt követi rögtön a 13-as, a 3-as, a 8-as és a 21-es.

  Most pénteken azért is érdemes betérni a lottózókba, mert július 13-án különleges akcióval várják a Fortunában bízókat:

  ezen a napon több mint 1000 darab extra pénznyereménnyel gazdagodhatnak a játékosok. A most pénteken, egy szelvényen legalább 1.500 forintért Ötöslottó játékot vásárlók eséllyel pályázhatnak az 1000 x 13 ezer forintos, a 100 x 130 ezer forintos és a 13 x 1 millió forintos extra pénznyereményekre.

  Lehet, hogy most pénteken az Ön szerencséjét is meghozza a bűvös 13-as szám?
   
   *Triszkaidekafóbiának hívják azt a jelenséget, amikor valaki irracionális módon  tart a 13-as számtól.
  Kommentek:

  Top 16