• Krimi
Faktor

Pengével vagdosták össze a kutyakölyök nyakát

Kegyetlen állatkínzó banda bántja a mezőkövesdi kutyákat. A fiatalok ellen senki sem hajlandó tanúskodni, ezért az állatvédő egyesület teljesen tehetetlen.

Magatehetetlen kölyökkutyát rugdosott több fiatal a hét elején Mezőkövesden az utcán. A szörnyűségről az esetet végignéző gyerekek értesítették  a Füzesabonyi Állatvédő Alapítványt. Kiderült, hogy Angyalnak, a kiskutyának megvágták a nyakát pengével.

Angyal már jobban van.
Fotó:facebook

Angyal már jobban van. Fotó:facebook

Az állatmentő önkéntes a munkahelyéről rohant el a kutyáért, és elvitte az állatot az egri állatkórházba - írta a heol.hu.

Angyal sebét összevarrták, és megkapta a szükséges kezeléseket. Kórházi ellátása után az alapítvány egyik önkéntesénél lábadozik. Az állatmentők el vannak keseredve amiatt, hogy a társaság, ahonnan a kiskutyát elhozták, más állatokat is bántott már, de semmit nem lehet tenni ellenük.

Az állatkínzás bűncselekmény. A rendelkezés értelmében bántalmazás, vagy olyan bánásmód esetén, amelynek következtében az állat maradandó egészségkárosodást szenved vagy netán elpusztul, illetve az állat elűzése, elhagyása, kitétele is vétséget valósít meg – ezek büntetése akár két évig terjedő szabadságvesztés is lehet. Súlyosító tényezőnek számít, ha valaki az állatnak különös szenvedést okoz, illetve több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. Ide tartoznak a lényegesen nagyobb szenvedést okozó, brutalitással elkövetett cselekmények.

Kommentek:

Top 0