• Krimi
Faktor

Pedofiloknak szóló pornóoldalt üzemeltetett az FBI, felháborító fotókkal

Több ezer, gyerekekről készült megalázó felvétel volt azon az oldalon, amelyet az FBI arra használt, hogy tőrbe csalja a pedofilokat. Azt mondják, ez a legjobb lehetőség arra, hogy felvegyék a harcot a szexuális zaklatókkal szemben.

Mint kiderült, az FBI az egyik legnagyobb gyerekpornó-oldalt üzemeltette, és olyan vírust használtak rajta, amely lehetővé tette, hogy beazonosítsák a látogatókat, miután letöltötték a tartalmakat. Ez 2015 tavaszán történt, de az Idependent azt írja, hogy már harmadik alkalommal használta ezt az ellentmondásos taktikát az ügynökség.

Fotó: Europress / Chip Somodevilla - Getty Images

Fotó: Europress / Chip Somodevilla - Getty Images

Pedig korábban az amerikai igazságügyi minisztérium etikai alapon elítélt minden olyan módszert, amelyben pornográf képeket használnak fel. Most a hivatalnokok arról beszélnek, hogy tisztában vannak a kockázatokkal, de nagyon kevés eszközük van a szexuális bűnözők beazonosítására, és azok közül pedig ez a legjobb.

A minisztérium szóvivője, Peter Carr azt mondta, hogy a hatóságok mindig nehéz dilemma előtt állnak, ha gyerekpornó-oldalt találnak. Ha ugyanis egyből megszüntetik az oldalt, csak azokat a tartalmakat tudják eltüntetni, amelyek ott már megjelentek. Ellenben ha hagyják működni egy rövid ideig, akkor beazonosíthatnak azokat a bűnözőket, akik látogatják, és ez a megelőzést is szolgálja.

Top 0