• Külföld
Faktor

2 éves kislány tanúskodik egy pedofillal szemben

Történelmi változás előtt állhatnak a brit bíróságok: az ország történelmében először tanúként hallgatnak ki egy 2 éves kislányt, akinek a vallomása a tárgyalás során bizonyító erővel fog bírni.

A kihallgatást egy speciális szakértői csoport vezeti, a gyereket egy pedofil szexuális ragadozó ügyében kérdezik ki. A gyerekek szexuális kihasználását huzamosabb ideig folytató férfi minimum 10 éves börtönbüntetésre számíthat, ha a kislány vallomása a bűnösségéről árulkodik. Azt a hatóságok a lány védelme érdekében nem hozták nyilvánosságra, hogy a vádlott pontosan mit követett el a gyermekek sérelmére, mint ahogy az érintettek neveit is titkosították a nyilvánosság előtt - írja a Daily Mail.

A gyermekvédelmi szervezetek szerint viszont precedensértékű lehet ez az eset, amely a későbbiekben elrettentő erővel is bírhat. Eddig ugyanis a pedofilok abban reménykedhettek, hogy a pici gyerekek vallomását nem használják fel bizonyítékként a fiatal koruk miatt, így ez a korosztály még nagyobb veszélyben volt.

A kislánynak a szakértők egyszerű kérdéseket tettek fel, és egy babán kell majd bemutatnia, mit tett vele a pedofil.

Kommentek:

Top 0