• Krimi
Faktor

Tiltott szerelmet érzett a középiskolás fiú iránt a pécsi pap

A 42 éves pap ki is lépett az egyházból, mert az erkölcsi terhet nem bírta elviselni. Most eljárás folyik ellene.

A plébános ki is lépett az egyházból, mert egy középiskolás fiú tanítványával ápolt tiltott viszonyt, és ezt a mai napig nem tudta feldolgozni.

Udvardy György me­gyéspüspök közleményéből derül ki, hogy az atya, a Pécsi Egyházmegye papjaként súlyos erkölcsi okokra hi­vatkozva kér­te elbocsátását a papi szolgálatból. A püspök kivizsgálta az esetet, majd azonnali hatállyal felfüggesztette a papot, de fel is jelentette. A rendőrség közleménye szerint a 42 éves férfi ellen kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoznak.

Illusztráció.

Illusztráció.

A püspökség a botrányos ügy­ről minden olyan iskolát tájékoztatott, ahol az atya hittant oktatott, vagyis a Ciszterci Nagy Lajos Gimnáziumot és a Szent Mór Iskolaközpontot is. Az atya egyik iskolában sem dolgozik már, pedig mindkét helyen nagyon szerették, nem volt rá panasz.

A települést, ahol papként szolgált, meglepte az atya eltűnésének híre. A Borsnak a helybeliek azt mondták, hogy ő volt az, aki fellendítette a város hitéletét.

Tíz éve jött, akkor néhány idős ember járt misére, most meg már alig lehetett beférni a templomba

– mondta az atyát ismerők egyike.

Nagyon jó viszonyban volt mindenkivel. Úgy érzem, cser­ben­hagyott minket, szólhatott volna az utolsó miséjén, hogy többé nem látjuk

– mondta egy asszony a gyülekezetből.

Kommentek:

Top 0