• Belföld
Faktor

Pedagóguskari elnök: csak egyeztetésekkel lehet eredményeket elérni

Csak egyeztetésekkel lehet eredményt elérni, a tüntetés felgyorsíthatta az egyeztetési eljárásokat - mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a jövő hétre összehívott köznevelési kerekasztallal kapcsolatban. Pedig az egyik pedagógus-szakszervezet a kerekasztal bojkottjára szólított fel.

Horváth Péter elmondta: megkapták a kedd reggelre szóló meghívót. Az egyeztetés témái közé sorolta az intézményfenntartást, a pedagógus-munkateher kérdését, a tanfelügyeletet és a minősítést, amellyel kapcsolatban megjegyezte: ebben jelentős előrelépések történtek.

Fotó: Faktor - Sulyok László

Fotó: Faktor - Sulyok László

Az elnök azt mondta, a tüntetéseken felvetett problémák többsége létező, bár eltérő mértékben. A legtöbb kritikát az intézményfenntartó központ kapja, mivel az elmúlt három évben nem sikerült a Kliknek bizonyítania, hogy jobban tudja ellátni a feladatokat, mint korábban az önkormányzatok.

Horváth Péter szerint nem elsősorban az állami fenntartás okozza a problémát, mivel az államnak garanciát kell vállalnia a feladatellátás végrehajtásához, hanem az, hogy nincs megfelelő költségvetési támogatás az oktatásra és nincs megfelelő önállóság az intézményekben.

Rétvári Bence ma reggel az M1-en azt mondta, már több mint ezer iskolával egyeztettek. Erről bővebben itt írtunk.

Top 0