• Belföld
Faktor

Pécsi világcsúcs: 16 ezer virágot ültettek el fél óra alatt

Megdöntötték a Budapest által tartott "virágültetés gyorsasági versenyt" a pécsiek. A fővárosban négy óra alatt 11 ezer palántát tudott elültetni ezer ember. Eddig ez volt a világcsúcs. A pécsiek azonban ezt is túlszárnyalták: 16 ezer virágot ültettek el kevesebb mint fél óra alatt. Igaz, kicsit többen voltak, összesen 1500 ember gyűlt össze pénteken a rekordkísérlethez.

Óvodás és kisiskolás gyerekek gyűltek össze a kertvárosi Viktória-sétányon, hogy elültessék a rengeteg virágot. Izgatottan toporogtak, mert megmondták nekik, hogy mindenkinek egyszerre kell elkezdenie az ültetést. Az előírások ugyanis szigorúak voltak: a szerszámokat csak pontban tíz órakor lehetett megfogni. Amikor végre megadták a jelet, a több száz kis ásó lecsapott, és a sáros, vizes földbe egymás után kerültek bele a színes növények.

Az eredeti cél az volt, hogy egy óra alatt 14 ezer virágot ültessen el legalább ezer ember a kertvárosi Viktória-sétányon. Ezzel szemben a rekordkísérletben több mint 1500-an vettek részt, és több mint 16 ezer virágot ültetettek el kevesebb mint fél óra alatt. Volt olyan csapat, amelyik tíz perc alatt végzett mindennel, és segíthetett a többieknek is. Mindez világcsúccsal elért Guinness-rekordnak számított, ezért a Guinness-rekord hitelesítésével megbízott szakember át is adta a hivatalos dokumentumot a szervezőknek a rekordról - írta a Bama.hu

Az egy évvel korábbi Budapesti rekordról itt olvashat bővebben.

Top 0