• Krimi
Faktor

Élőben nézte végig a magyar férfi, ahogy a betörők kipakolják a lakását

Az egyik betörőt elkapták, de a másiknak sikerült elmenekülnie.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy budapesti férfi ellen, aki tavasszal ismeretlen társával betört két pécsi lakásba, de az egyikben működő biztonsági kamera rögzítette a bűncselekményt.

A vádlott és társa áprilisban azért utazott Budapestről Pécsre, hogy itt lakásokba törjenek be. Egy társasházi lakást törtek fel először, innen fényképezőgépeket és egyéb műszaki cikkeket loptak el. Ezután betörtek a szomszéd lakásba is, ahonnan értékes karórát, ékszereket vittek magukkal.

A betörést ugyanakkor érzékelte az első lakásban működő biztonsági rendszer, amely értesítést küldött a tulajdonosnak, aki így a munkahelyi számítógépén nézte végig, ahogy a két férfi a lakását átkutatja. A sértett értesítette a rendőrséget, akik éppen akkor értek a társasházhoz, amikor a vádlott és társa a házat elhagyta.

A rendőrök a vádlottat a helyszínen elfogták, a társa azonban elmenekült.

A vádlott egytől öt évig terjedő börtönre számíthat lopásért, de közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell, mert az intézkedő rendőröknek egy hamis szlovák jogosítvánnyal igazolta magát – írja az ügyészség.

A betörésről készült felvételt ide kattintva megtekintheti.

Kommentek:

Top 0