• Sport
Faktor

Patkánynak nevezték a Chelsea szurkolói a saját játékosaikat

A Chelsea 3–1-re legyőzte ugyan tegnap a Sunderlandet, a héten kirúgott José Mourinho nélkül. A kispadra még nem ült le a helyére kinevezett Guus Hiddink, aki Didier Drogba és Roman Abramovics mellett nézte végig a meccset, és hallhatta, ahogy a szurkolók kiállnak Mourinho mellett.

Fotó: Europress - Ian Kington/AFP

Fotó: Europress - Ian Kington/AFP

Már a meccs előtt feszült volt a hangulat a stadionban, a szurkolók nagy része olyan molinókat feszített ki, amelyen a vezetést, illetve a játékosokat kritizáltak. Az egyik szerint Cesc Fabregas, Diego Costa és Eden Hazard volt az a három „patkány”, akik elintézték, hogy Mourinhót kirúgják. Előbbi kettőt ki is fütyülték, amikor a hangosbemondó felolvasta, hogy kik kerültek be a kezdőcsapatba (Hazard megsérült, ezért nem játszhatott).

A Telegraph információja szerint Mourinho megkérte a tulajdonost, Roman Abramovicsot, hogy segítsen neki azzal, hogy beszél a játékosokkal. Az orosz milliárdos ezt meg is tette – miután kirúgta a portugál edzőt. Mourinho péntek délelőtt visszatért a Chelsea edzőközpontjába, hogy összeszedje a saját tárgyait, de sem Abramoviccsal, sem a csapat technikai igazgatójával, Michael Emenalóval nem beszélt.

Fotó: Europress - Glyn Kirk/AFP

Fotó: Europress - Glyn Kirk/AFP

Az biztos, hogy Mourinho nem akar szünetet tartani, ezt egy közleményben jelentette ki. A Manchester United meglepő vereséget szenvedett hazai pályán a Norwich Citytől, a pletykák szerint Mourinho lehet a csapat új edzője, ha Louis van Galat kirúgják, aki félti a munkáját.

Mourinho tegnap egyébként a Middlesbrough meccsére ment ki, az angol másodosztályt vezető csapatnak annak az Aitor Karanka az edzője, aki Moruinho segítője volt három évig a Real Madridnál. Mourinho a meccs után gratulált a barátjának, Karanka pedig azt mondta, hogy a portugál a legjobb edző a világon, és az is marad.  

Top 0