• Belföld
Faktor

Aggódó szülők vallottak: patkányok lepték el a Heves megyei várost

Már a gyerekeket sem merik kiengedni az udvarra az egyik gyöngyösi utcában. A helyet ugyanis patkányok lepték el. Az egyik közeli házat konkrétan hulladék lerakónak használják, ami miatt szinte patkányinvázió indult el a környéken.

A házat évekkel ezelőtt építették, de lakhatási engedélyt nem adtak rá. A Tények szerint azért, mert eltértek az építési tervtől és sok kis szobát alakítottak ki benne. Ezek alapján valószínűleg bordélyháznak akarták használni.

Kívülről semmi különös nem látszik a gyöngyösi házon, de ha benéz bárki a pinceablakon láthatja, hogy tele van szeméttel, de az udvar is csupa szemét. A patkányok itt jelentek meg.

Illusztráció.

Illusztráció.

„Évek óta itt áll üresen... A pince tele van piszokkal, szeméttel. Hátul meg még dögök is vannak benne.” – nyilatkozta egy, a ház szomszédjában élő asszony.

A szemét miatt beköltöző patkányok a szomszédok szerint agresszívek és büdösek is, és egyre többen vannak. Egy édesanya azt mondta, félti a 7 éves gyerekét a patkányok miatt.

„A gyerekemet nem tudom kiengedni az udvarra, mert annyi patkány szaladgál, a szomszédból jön át, ezt a belváros szívében nem lehetne megengedni.” – mesélte felháborodottan.

Az önkormányzat szerint a helyiek hulladéklerakónak használják az ingatlant, de a hivatal tehetetlen az ügyben, mert magánterületről van szó.

„Két esetben szólítottuk fel a tulajdonost, hogy szállítsa el a hulladékot. Most legutóbb elárverezték az ingatlant, új tulajdonosa van.” – mondta Németi László, városfejlesztési igazgató a tévének. Most csak reménykedni tudnak, hogy az új tulaj takarítani fog.

Kommentek:

Top 0