• Krimi
Faktor

Pásztói csecsemőgyilkosság: egy ártatlan tinit is bajba kevert az anya

Az anya a szülés után véres ruhában bolyongott az utcán, egy kamasztól kért tiszta ruhát.

Véres ruhában barangolt Pásztó utcáin az a nő, aki miután világra hozta egészséges gyermekét, végzett a kicsivel, majd fel is darabolta. Állítólag többen látták is a döbbenetes jelenetet, segítséget azonban senki nem hívott. A Blikk megtudta, hogy éppen ezért nemcsak a tragikus sorsú csecsemő édesanyja, de egy tinédzser is komoly bajba kerülhet.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A zavarodott H. Mónika végül egy volt kollégája házánál állt meg, bekopogott, hogy váltóruhát kérjen. A bent tartózkodó kamasz lány beengedte, és adott is neki egy tiszta nadrágot. Ebben tért vissza barátnője, Emese házához, ahol egy újévi buliban vett részt. Ide jött érte párja, János is, és – a szörnytettről mit sem sejtve – hazavitte a nőt.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A nadrágot átadó segítőkész fiatalt a nyomozók három órán át hallgatták ki, mire tisztázódott a szerepe. Mónika egyébként azóta is azt a ruhadarabot viseli az előzetes letartóztatásban, amit a lánytól kapott.

  Emese most attól fél, hogy nem tud többet barátnőjére nézni, miután kiderült, hogy a házukban szilveszterező Mónika, miközben pár órára eltűnt, tőlük nem messze, az utcán hozta világra gyermekét. Sokkolta, amikor utóbb megtudta, hogy mi történt.

  A pásztói nő babájának fejét a város másik részében, egy ház folyosóján találták meg, egy kutya vitte be a kukáktól. A többi testrész még nem került elő.

  "Gyakran fordult meg nálunk, ha éppen olyan időszakban volt a kapcsolatuk párjával, Janival. Szilveszterkor is együtt buliztunk, aztán emlékszem, eltűnt egy pár órára, majd amikor visszaért, már másik ruhában volt, de nem foglalkoztunk vele igazán" – idézte fel Emese, aki szerint Mónika egyébként jó anya, mindent megtesz a gyerekeiért.

  "A védencem elmondása szerint nem volt tisztában a terhességével: csak szilveszter este derült ki számára is, amikor beindult a szülés. Barátnője házától nem messze hozta világra a gyermeket, azonban ott magára hagyta. Nem ismeri el, hogy feldarabolta volna" – magyarázta a nő ügyvédje, dr. Pongó Erik.

  Kommentek:

  Top 16