• Külföld
Faktor

Örökösen ugyanazt az operát hallgatta: bekerült a pszichiátriára mérges szomszédai miatt a párkányi nő

A nő fenyegette is szomszédait.

A szlovákiai kisváros, Párkány többször is a zenélő ház miatt került a hírekbe. A Kossuth utcai épületből tizennégy éven át ordított minden egyes nap reggeltől késő estig Verdi Traviatájának egyik áriája Placido Domingo előadásában, ez pedig sokak életét tönkretette. 2015 nyarán aztán csend lett végre, de 2017-ben ismét elindult a kéretlen zenehallgatás.

Illusztráció.

Illusztráció.

Egy 56 éves nő ily módon keserítette meg 16 éven át a szomszédai életét. Mint 2017-ben írta: "Látom, párkányi patkányok, hogy dögunalmas az életetek a zeném nélkül. A zenét akkor fogom kikapcsolni, amikor a Kossuth utca szemétsöpredékei nem fognak üldözni azért, hogy kapcsoljam fel a zenét."

Végül 2018-ban került előzetes letartóztatásba, miután nem tartotta tiszteletben a Legfelsőbb Bíróság ítéletét sem, amely elrendelte a zene leállítását. A rendőrség később azért is eljárást kezdeményezett Nothart ellen, mert fenyegetni kezdte a környezetében lakókat.

Ezután az illetékes ügyész beszámíthatatlanságra hivatkozva pszichiátriai gyógykezelést rendelt el, a nőt Lekérre szállították – írja a Paraméter.

Kommentek:

Top 0