• Külföld
Faktor

A párizsi terrortámadásból akart hasznot húzni egy nő

Feljelentést tett és kártérítést igényelt, miután azt állította a rendőrségnek, hogy a terrortámadás áldozata volt. Később beismerte, hogy csak ő találta ki, és a hormonokra fogta a dolgot.

Fotó: Bertrand Guay/ AFP

Fotó: Bertrand Guay/ AFP

Egy hónappal a 2015. november 13-án történt, 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadás után egy 24 éves nő azt állította a Mureaux-i rendőrségen, hogy a tragédia estéjén a főváros X. kerületében, egy Carillon nevű bárban tartózkodott, amikor terroristák rontottak rájuk. Elmondása szerint szemtanúja volt, ahogy testek terülnek el a földön, ő pedig a születendő gyermekét karjaival védte – írja Le Monde-ra hivatkozva a 24.hu.

Azt állította, hogy hallotta a robbanást is, ott azonban semmiféle robbanás nem történt.

A történteket bekötözött kézzel mesélte el a rendőröknek, feljelentést tett és kártérítést is igényelt. Nem véletlenül, az elmúlt egy év során 2437 eset kivizsgálása során 44,6 millió euró kártérítést ítéltek meg az áldozatoknak és hozzátartozóiknak.

A fiatal nő hamis orvosi papírokat és fényképeket használt, hogy igazolja a támadást, februárban azonban beismerte, hogy az egészet csak ő találta ki, és nem volt ott a helyszínen.

Fotó: Maxim Malinovsky/ AFP

Fotó: Maxim Malinovsky/ AFP

A gyanúsítottnak korábban már volt hasonló ügye, amikor egy hamis diplomával helyezkedett el egy gyógyszertárban. A mostani esetet a versaille-i büntetőbíróság hétfőn tárgyalta, ahol az ügyész az áldozatokon való gúnyolódásra hivatkozva harminc hónapos börtönbüntetést indítványozott. Végül egy évet kapott.

A gyanúsított az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta:

elfogadhatatlan, amit tettem. Talán a hormonok miatt történt, talán a félelem miatt, hogyan nevelem majd fel a gyermekemet.
Kommentek:

Top 0