• Sport
András Ferenc

Párizsban készül az Európa-bajnokságra Bernd Storck szövetségi kapitány

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) párizsi előadásán vesz részt a napokban Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A képzésen biztonsági, szervezési és sportszakmai területeken is felkészítették az Eb-n résztvevő országokat.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Szerdán kezdődött meg Párizsban az UEFA Európa-bajnoki workshopja, amelyen a résztvevő országok szövetségi kapitányai mellett a szövetségek vezetői, biztonsági-, szervezési- és médiaszakemberei, valamint a válogatottak technikai vezetői vesznek részt.

Az UEFA a konferencián munkamegbeszélések keretében készíti fel a különböző területek szakértőit, vezetőit az Európa-bajnoksághoz kapcsolódó szabályokból, illetve tájékoztatja a résztvevőket az Eb-t megelőzően szükséges tennivalókról – írja az mlsz.hu.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Bernd Storck szövetségi kapitány a francia fővárosban találkozott a csoportellenfelek szakvezetőivel, illetve részt vett több olyan munkamegbeszélésen, amelyek a biztonságról, az Eb-mérkőzések technikai tudnivalóiról, valamint a bevezetésre váró szabályváltoztatásokról szóltak.

  Talán új szabályok is lesznek, ezért erre felkészítettek bennünket, bizonyos szituációk elemzésével és bemutatásával. Les volt-e, avagy sem. Nagyon érdekes volt, sokat tanultam belőle

  - mondta Bernd Storck a Magyar Labdarúgó Szövetségnek adott interjújában.

  A szövetségi kapitány nem csak a konferencián elhangzottakról beszélt, hanem a magyar csapatról is:

  Nagyon jók lettek a legutóbbi fizikai tesztek eredményei, lehet rájuk alapozni, de a következő hónapokban még dolgozunk majd rajta.

  A teljes videó itt tekinthető meg:

  Top 16