• Külföld
Faktor

Különös módszerrel küzdenek a taxis nemi erőszak ellen

A világ minden tájáról érkeznek olyan hírek, hogy a taxiba magányosan beülő nőket zaklatták, megerőszakolták a sofőrök. Párizsban egy új társaság sajátos megoldással próbál leszámolni a problémával.

A francia fővárosban sem ritka, hogy egy női utas áldozatként száll ki a taxiból, ezért elindították az első, csak nőket foglalkoztató taxiláncot - írja a The Local.

A Women nevű vállalatot jegyző Sarra Boubchir is megtapasztalta már, milyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet egy nő egy taxiban: egy alkalommal egy sofőr szexuális jellegű kérdéseket tett fel neki, és mikor ő nem válaszolt a közeledésére, a férfi egyszerűen kitette őt az út szélén.

Boubchir azt szeretné elérni, hogy minden nő félelem nélkül, nyugodtan utazhasson, de úgy látja, ezt most csak úgy garantálhatják, ha a volánok mögött is nők ülnek. A párizsi cég a fuvar mellett plusz költségért más szolgáltatásokat is nyújt: a sofőr vásárlási tanácsokat, egy üveg vizet vagy éppen sminkkészletet is ad a női utasoknak, és a Women-taxik a várakozások szerint rövidesen más francia városokban is megjelennek.

Kommentek:

Top 0