• Külföld
Faktor

Farkasok költöztek a főváros mellé, üvöltésüket is hallani

Farkasok költöztek Párizs mellé, két különböző farkasokat figyelő csoport is erről számolt be.

Mostantól nem lesz szokatlan, ha Párizs déli külvárosaiban farkasüvöltést lehet majd hallani. A farkasokat figyelő csoportok szerint három állat telepedett le Párizs környékén.

Meg vagyunk győződve arról, hogy tavaly április óta három példány él itt, egy pár és egy magányos farkas.

- mondta Manoël Atman, a Alliance avec les loups csoport elnöke a The Localnak.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az Observatoire du loup csoporttal közösen jelentették be a La Parisien nevű lapnak, hogy a farkaspár Yvelines és Essonne környékén lakik, míg a magányos farkast Seine-et-Marne környékén lehet megfigyelni.

A kutatócsoportban geográfusok és biológusok is vannak, akik különféle bizonyítékokat gyűjtöttek a farkasok jelenlétére, többek között farkasüvöltést, mancsnyomokat, illetve ürüléket is.

December végén két szarvastetemet is találtak a Rambouillet erdőben, és a szakértők szerint csak a farkasok felelhetnek érte. A szarvasoknak ugyanis el volt törve a gerince, nem lőtt sebek vagy baleset miatt haltak meg. A létfontosságú szerveiket megették, és a torkukat is szétmarcangolták.

A szakértők hozzátették, hogy nem kell félni a farkasoktól:

Nem veszélyesek az emberre, ráadásul Olaszországból érkeztek, és sokkal kisebbek mint a közép-európai farkasok. Csak 25 kilósak. Nem esznek két lábon járó embert, a négylábúakat szeretik.
Kommentek:

Top 0