• Külföld
Faktor

Lövések dördültek Párizsban, rendőrök lepték el a helyszínt

Egy fegyveres férfi megpróbált kirabolni péntek délelőtt egy bankot Párizsban, a Diadalív közelében, de a rendőrség közbelépett.

A 24 éves férfi reggel 9 óra után hatolt be a BNP bank egyik fiókjába, ahol az alkalmazottak tartózkodtak. A rendőrség közlése szerint a támadó használta a fegyverét, ezután a helyszínre kiérkező rendőrök rálőttek, s a lábán megsebesítették.

A bankrablási kísérlet a Champs-Elysées sugárúttól néhány lépésre, a Diadalív közelében történt, ahol évente több millió turista fordul meg.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy jól lehetett hallani a környéken a lövöldözést. A támadó a bankon kívül tartózkodott, amikor a lövések érték, a mentők az utcán látták el, majd kórháza szállították. A rendőrség ismerte a férfit, fegyveres rablásért és erőszakért korábban már volt büntetve - írja az MTI.

Hivatalos adatok szerint a bankrablások egyre ritkábbá váltak, számuk 2013 és 2016 között 66 százalékkal esett vissza, újabban elsősorban ékszerboltokat vesznek célba a támadók Franciaországban.
Kommentek:

Top 0