• Sport
Faktor

Hatalmas meglepetés jöhet a párizsi olimpián, ez a sportág is megjelenhet

A 2024-es olimpián az e-sport is feltűnhet, igaz, csak bemutató sportágként.

Az e-sport nemzetközi szövetsége, az IeSF előrehaladott tárgyalásokat folytat a 2024-es párizsi nyári olimpia szervezőivel arról, hogy bemutató sportágként programba kerüljön a világszerte óriási népszerűségnek örvendő versenyszerű videojátékozás - írja az MTI.

Leopold Chung, az IeSF főtitkára szerdán elmondta, a megbeszélések alapján jó esélyt lát arra, hogy az e-sport a francia fővárosban ott legyen az ötkarikás játékok műsorában.

Illusztráció.

Illusztráció.

EZT IS AJÁNLJUK:

    "Arra nincs lehetőség, hogy hivatalos sportágként kerüljön be a 2024-es programba az e-sport, de bemutató sportágként igen" - mondta Chung. "A helyi szervezőbizottság és a város támogatja az elképzelést, ami komoly érv lehet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság számára."

    Az e-sport rövid időn belül hatalmas népszerűségre tett szert, világszerte mintegy 250 millió játékosa van jelenleg. A NOB még tavaly novemberben ismerte el az e-sportolást sporttevékenységnek.

    Az IeSF-nek jelenleg 46 tagszövetsége van, és minden évben világbajnokságot rendez, melyeken három nagy játékkategóriában mérkőznek meg egymással a résztvevők.

    Kommentek:

    Top 16