• Krimi
Faktor

Mélybe zuhant és meghalt Péter, egy papot gyanúsítanak a halálával kapcsolatban

Úgy tűnik, több ember is felelősségre vonható a magyar fiú haláláért.

A fiú mélybe zuhant. (Képünk illusztráció.)

A fiú mélybe zuhant. (Képünk illusztráció.)

Mulasztás miatt zuhanhatott a szakadékba a magyar egyetemista augusztus 22-én Monterosso al Mare városában található Soviore szentély faláról. Legalábbis erre utal a La Nazione lap cikke, amiben azt írják: gyanúsítottként hallgatták ki a szentély plébánosát. A 70 éves Don Carlo Brizzit 2014-ben nevezték ki plébánosnak, a térségben elismert emberként tartják számon.

Nem a szentély vezetője az egyetlen, akinek ügyvédre van szüksége a tragédia kapcsán, több ember is felelősségre vonható a magyar fiú haláláért - írja az olasz lapra hivatkozva a Bors. Az nem derült ki, hogy miféle mulasztás történhetett.

A 25 éves Sz. Péter egy nemzetközi diákcsoporttal táborozott Olaszországban. Egyik este a fiú a Saviore szentély közelében lévő szállásukon társaival vacsorázott, de rosszul lett, ezért kiment a friss levegőre. Ekkorra már besötétedett. A vizsgálat szerint a fiú hányt, ezután zuhant le a nyolc méter mély szakadékba. Olyan súlyosan megsérült, hogy még a helyszínen életét vesztette. A fiút bátyja és özvegy édesapja gyászolja.

Kommentek:

Top 0